Легалізація порно й еротики в Україні

Більше ніж 25 тисяч українців проголосували за легалізацію порно та еротики в Україні на сайті Президента. Відповідну петицію тепер має розглянути Володимир Зеленський.

Автор звернення — Тарас Сіроманський.

"Більшість розвинених держав не мають заборон на порнографічну діяльність. В Україні цей закон приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Крім того, даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно, може виїхати за кордон і підіймати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці й правам людини в Україні", — зазначає автор.

Він наголошує, що заборона на порнографію крім іншого породжує й корупцію. Зокрема через те, що українське законодавство не проводить чіткої межі між порно та еротичним контентом, який дозволений в Україні. Внаслідок цього багатьох дівчат, за словами автора петиції, засуджують за еротику по статтях порнографії, якщо не дати хабаря.

Тарас Сіроманський також апелює до тренду нюдсів для ЗСУ.

"Навіть зараз в інтернеті існують еротичні спільноти українок для підтримки українських солдат на фронті. Виходить, що ці дівчата, всі Onlyfans і вебкам-моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ, автоматично попадають під кримінальну відповідальність", — йдеться в тексті петиції.

Ба більше, автор наголошує, що легалізація порнографічного контенту сприятиме зменшенню ризику сексуальних злочинів.