“Кураж” запустив артпроєкт, учасниками якого стали люди з травмами обличчя

Благодійна барахолка “Кураж” разом з центром протезування, реконструктивної хірургії та реабілітації постраждалих від війни Superhumans Center запустила новий освітній фотопроєкт про красу. 

Головними героями стали пацієнти й амбасадори центру. 

Під час Весняного Куражу на локації розвісять величезні фотографії людей, що отримали травми обличчя під час війни, в оточенні квітів.

Відвідувачі зможуть знайомитись, дивитись в очі героям і не боятись травмувати своєю реакцію чи “довгим розгляданням”.

Наразі щонайменше 50 000 українців потребують реабілітації та протезування. Кожен третій, що постраждав від війни в Україні, має поранення обличчя та голови. Тобто тисячі українців, фактично, втрачають можливість бачити, спати з заплющеними очима, відчувати запахи, сміятися, плакати. В цьому році одним з наших напрямків буде збір коштів на такі операції для центру Superhumans Center” — зазначають організатори ініціативи. 

Весняний Кураж проведуть вже на цих вихідних 27-28 квітня. 

Організатори підготували поєднання української сучасної та традиційної музики на вуличній сцені. 

Також планується дводенний лекторій, маркет українських брендів й вінтажу, інклюзивні активності для дітей та дорослих як частина просвітницької місії проєкту.

  • Для військових, людей з інвалідністю, вагітних жінок, дітей до 12 років та гостей, які мають пенсійне посвідчення — вхід безкоштовний;
  • Територія Куражу доступна для маломобільних груп, лекції та шопінг на барахолці доступні з перекладачами на жестову мову.

Раніше “Наш Київ” писав, що протягом 2024 року благодійна барахолка “Кураж” планує провести 6 заходів.