Кредитні канікули в банках

З 1 червня "ПриватБанк" та "Ощадбанк" змінюють умови кредитування своїх клієнтів. Зміни стосуватимуться і так званих кредитних канікул. 

Так, в "ПриватБанку" з першого дня вже не діятимуть кредитні канікули, проте збережуться пільгові умови обслуговування користувачів кредитних карток. Клієнти банку зможуть відкрити нову кредитну картку або збільшити ліміт кредитування за вже наявними картками, при цьому для них діятиме знижена вдвічі процентна ставка.

Пільгові умови обслуговування зі ставкою 1,7% на місяць діятимуть до кінця серпня, якщо клієнт буде вчасно вносити щомісячний платіж у розмірі 5% від суми заборгованості. В іншому випадку відсотки будуть нараховувати за стандартними ставками 3,4% (для карток "Універсальна Голд") та 3,5% (для карток "Універсальна").

Особливі умови обслуговування після завершення кредитних канікул діятимуть також для військовослужбовців та людей, що постраждали внаслідок військової агресії росії.

Так, для мобілізованих клієнтів до закінчення воєнного стану будуть діяти такі умови:

  • скасування обов’язкових щомісячних платежів;
  • встановлення процентної ставки за користування кредитом — 0%;
  • можливість користування повним кредитним лімітом, наданим до 24.02.2022.

За можливості мобілізованих клієнтів просять хоча б частково погашати кредит, щоб зменшити фінансове навантаження у майбутньому та підтримати економіку країни.

Також "ПриватБанк" з 1 червня відновлює списання платежів за послугами "Оплато частинами" та "Миттєва розстрочка" за стандартним графіком.

"Ощадбанк" вирішив продовжити кредитні канікули за картковими рахунками, проте з 1 червня змінює їхні умови:

Процентна ставка — в розмірі 50% від визначеної в договорі. 
Обов’язковий платіж за тілом кредиту — 2% від суми використаних коштів (замість визначеного в договорі комплексного банківського обслуговування — 5%).

А ось для бізнес-клієнтів "Ощадбанку" кредитні канікули від початку літа вже не діятимуть. Проте для таких клієнтів банк пропонує кредитні програми за вигідними умовами.

Нацбанк поки не планує відпускати курс долара