Kozak System записали пісню про захисників Маріуполя
Скріншот із відео

Музиканти українського гурту Kozak System записали пісню "Азов – сталь" про захисників Маріуполя, які 83 дні боронили місто від російських окупантів. Відео на пісню опублікували на YouTube-каналі гурту. 

Автором пісні став трубач гурту Сергій Соловій. Композицію написали практично за півгодини, а згодом на неї зняли відео. Зйомки проводили у місті Шаргород на Вінниччині, де зібралася частина команди Kozak System та знімальна група. Для відео обрали спеціальну локацію — унікальну хресну дорогу, в основі якої віруючі покладають спогади про шляї Ісуса Христа на Голгофу. 

"Кожен з нас пильно спостерігав за подіями, які відбувалися в Маріуполі і кожен з нас сподівався, що підмога якимсь чином зможе дістатися до захисників "Азовсталі". Але, на жаль, цього не сталося: хлопці і дівчата були вимушені здатися в полон задля того, щоб зберегти свої життя та, в першу чергу, вивезти поранених і тих, кому була життєво необхідна допомога. На тлі цих переживань у нашого Сергія виникли текст та мелодія майбутньої пісні і він у відеорежимі записав її і переслав нам", — розповів фронтмен гурту Іван Леньо. 

Оскільки учасники гурту зараз перебувають у різних місцях, то пісню вирішили записати одразу, у "польових умовах". Зйомки проводили у містечку Шаргород. 

"Ми вважаємо цих людей (захисників Маріуполя — ред.) абсолютними героями, символом Незламності, символом віри у Перемогу, віри в Україну. Низький уклін кожному захиснику Маріуполя. Ми дуже сподіваємося, що буде знайдений механізм, який дозволить визволити їх з полону", — додав він. 

Спротив російській окупації, день 89