У вівторок, 24 жовтня, в просторі Art Hub відбудеться публічна бесіда, під час якої спікери та гості заходу спробують зрозуміти, чи є у Києва гастрономічний стиль. Про це повідомляється на сторінці події під промовистою назвою "Котлета по-київськи" у Facebook.
"Шинки, ресторани, кав'ярні в усі часи завжди були обличчям будь-якого міста. Правда і те, що більшість міст мали відмінний від інших власний гастрономічний стиль, який формувався століттями. Це і особливі страви, й унікальна атмосфера в рестораціях та кафе, й певні правила поведінки. Все це становило гордість міста та приваблювало гостей в місця громадського харчування", — пишуть організатори заходу.
Розібратися, яким є гастрономічне обличчя Києва, допоможуть ресторатор Дмитро Борисов, фуд-ентузіаст Юлія Огородник та гід-києвознавець Олена Безрук. Усі спікери мають абсолютно різний бекграунд та погляди, разом вони спробують відповісти на наступні питання:
- Чи має Київ власний гастрономічний стиль?
- Як він формувався і під впливом яких чинників змінювався в часі?
- Як змінювався місцевий гастростиль під тиском зростання мегаполісу і вливання в нього різних культур?
- Чи були в історії Києва кулінарні традиції та ресторації, які можна вважати істинно "київськими"?
- Чи існує поняття київської традиційної кухні?
Зареєструватися на подію можна за посиланням.
Зустріч відбудеться 24 жовтня о 19:30 в галереї Art Hub за адресою вул. Богдана Хмельницького, 8/16. Вартість квитка — 250 грн, для пенсіонерів та студентів — 100 грн.
Нагадаємо, київський відьма-бар "Лиса гора" влаштує містичне свято для дітей.