Концентрація забрудників у повітрі Києва перевищує норму у 20 разів
Фото ілюстративне: Asya Tes / Unsplash

Зранку 19 березня у Києві спостерігається сильний смог. Станом на 9:00 концентрація забрудників у повітрі перевищує допустиму норму у 20,5 разів. 

Про це свідчать дані IQ Air

Індекс забруднення повітря частками PM2.5 станом на 9 ранку складає 175. Це означає, що якість повітря є "небезпечною". При виході на вулицю рекомендується одягати захисну маску та уникати занять спортом на відкритих територіях. Водночас у квартирах рекомендують закрити вікна та за можливості увімкнути очисник повітря. 

Зазначається, що якість повітря стала погіршуватися близько 7:00 18 березня. Утім до 2:00 19 березня забруднення все ще було "помірним".

Зазначимо, що станом на 8 ранку 19 березня показник забруднення повітря у Києві взагалі перевищував норму майже в 33 рази. 

Джерела забруднення наразі не відомі. Раніше ДСНС України повідомляла, що у Києві та Київській області не зафіксовано пожеж в екосистемах, у Зоні відчуження та поблизу ЧАЕС. Водночас, протягом минулої доби 18 березня, вогнеборці ліквідували 21 пожежу на відкритих територія — їх викликало загоряння трав'яного настилу. 

Наразі карта пожеж навколо Києва виглядає так:

Спротив російській окупації, день 24