У контролерів Київпастрансу є план штрафування безбілетників

Контролери, які працюють у громадському транспорті Києва, повинні щодня штрафувати двох "безбілетників", інакше не отримають місячну премію. Про це повідомили у групі "Пасажири Києва".

"Київпастранс" заперечує існування планів штрафування пасажирів, але в інструкції робітників він є.

Для підтвердження, активісти показали два документи за підписом директора "Київпастрансу" Сергія Литвинова. В першому він каже, що план відсутній, але у другому йдеться про "мінімум два пасажири на день".

Контролери "Київпастрансу" вимушені щодня штрафувати пасажирів: причинаКонтролери "Київпастрансу" вимушені щодня штрафувати пасажирів: причинаПроте контролерам не завжди вдається піймати "зайців" в автобусах, тролейбусах чи трамваях. Контролери заявляють, що вони "вимушені штрафувати самі себе (викуповувати за власний кошт квитанції)", щоб отримати премію до заробітної платні.

Плани були завжди. Для закриття планів на роботу фіктивно бралась людина, за половину з/п якої викуповувались штрафні квитанції, а половина з/п їй залишалось. Плюс безкоштовний проїзд по службовому. У мене колега так працювала

Нагадаємо, що у громадському транспорті Києва більше не працюють кондуктори, а водій не продає квитки, адже за проїзд необхідно сплачувати онлайн у застосунку "Киї Цифровий", банківською карткою або телефоном. Перевіряти оплату можуть лише контролери "Київпастрансу".

Раніше ми писали, у наземному громадському транспорті Києва з'явилася функція безготівкової сплати штрафу за безквитковий проїзд

У Києві не підніматимуть вартість проїзду до кінця воєнного стану