Контрдиверсійні заходи на Київщині: блокпости працюватимуть і надалі

У Київській області з 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року провели безпекові заходи щодо виявлення ворожих розвідувально-диверсійних груп — в регіоні збільшили кількість блокпостів та перевірок громадян. 

Мета цих процедур — виявлення та запобігання пересуванню диверсійно-розвідувальних груп, екстремістів, терористів, оголошених у розшук осіб, контрабандного перевезення зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Не дивлячись на те, що термін проведення контрдиверсійних заходів вже минув — блокпости в області працюватимуть і надалі. 

Про це повідомив комендант Київської області підполковник Руслан Олійник в інтерв’ю ТСН. 

До заходів безпеки залучили майже 900 осіб — це співробітники СБУ, Нацполіції, Нацгвардії та військові 114 ОБр ТрО. 

Сформували 139 нарядів, які чергували на стаціонарних та мобільних блокпостах. Також працювали 40 пошукових груп. 

Як результат, в області перевірили 74 тисячі осіб і понад 27 тисяч транспортних засобів.

Виявили та задокументували 39 кримінальних правопорушень, серед яких є незаконний обіг зброї, незаконний обіг наркотиків, підробка документів, порушення вимог радіаційної безпеки, незаконний видобуток природних ресурсів, спроби дати хабаря правоохоронцям. 

На новорічні свята в області склали 3,4 тисячі адміністративних матеріалів, з яких понад 180 — керування напідпитку. 

В рамках безпекових заходів виявили осіб, що дійсно ухилялись від мобілізації — далі з ними будуть працювати фахівці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

За словами коменданта, проведені заходили показали добрий результат та ефективність, тому наразі блокпости продовжують функціонувати в регіоні. 

Співробітники та військовослужбовці, які залучені до роботи на блокпостах, продовжать виконувати свої функції — виявляти підозрілих осіб та транспортні засоби, дбати про безпеку мешканців Київщини.

Наказів або розпоряджень щодо збільшення кількості блокпостів не було, а на окремих напрямках ефективність блокпостів інспектують і аналізують.  

Раніше “Наш Київ” писав, що на блокпостах Київської області перевірятимуть потенційних “ухилянтів”. 

Активісту, який облив фарбою будівлю КМДА, вручили повістку