Apple представила нові MacBook Pro та iMac: подробиці

У ніч на 31 жовтня американська компанія Apple у рамках заходу Scary Fast офіційно представила нові гаджети — MacBook Pro та 24-дюймовий iMac, який працюватиме на нових чипах.

Чипи M3, M3 Pro і M3 Max створені за тринанометровою технологією, які забезпечать підвищення продуктивності. Їхня швидкість візуалізації у 2,5 рази вища, ніж на мікросхемах сімейства M1. Чіп M3 має уніфіковану архітектуру пам'яті із підтримкою до 128 ГБ. Також вперше медіа-процесор підтримує декодування AV1.

Нові ноутбуки MacBook Pro

Нові ноутбуки MacBook ProApple представила на презентації нові ноутбуки MacBook Pro — 14-дюймовий і 16-дюймовий. Лінійка доступна з флагманським чіпом M3 Max. Нові моделі оснащені дисплеєм Liquid Retina XDR з покращеною яскравістю (частота оновлення 120 Гц) та камерою FaceTime 1080p і вбудованими шістьма динаміками. Крім того, розробники додали потужності батареї. Відтепер MacBook Pro працюватиме до 22 години.

Нові продукти представлені у двох кольорах — сріблястому та сірому.

Ноутбуки будуть доступні з 7 листопада. Варіть стартує від 1599 доларів США.

Новий 24-дюймовий iMac

Apple презентувала новий 24-дюймовий моноблок iMac із чипом M3, дисплеєм Retina з роздільною здатністю 4,5K. Його продуктивність у 4 рази вища, ніж в iMac з екраном 21,5 дюйма. Нові можливості продукту: редагування та відтворення до 12 потоків відео 4K (в 3 рази більше), прискорене створення відеопроєктів в Final Cut Pro і Adobe Premiere Pro, більш швидка обробка фотографії в Adobe Photoshop. 

Новий 24-дюймовий iMacУ комп'ютері також є чотири порти USB-C, включаючи два порти Thunderbolt. Новий гаджет вийде у зеленому, жовтому, помаранчевому, рожевому, фіолетовому, синьому та сріблястому кольорах.

Ціна стартує від 1299 доларів.

Раніше ми писали, що на презентації Apple 2023 представили титановий iPhone 15, нові Apple Watch та перехід на USB-C.

Космічні технології в твоїй кишені: спецпропозиція на iPhone 15 та iPhone 15 Pro