INKER
Обкладинка журналу INKER

Вийшов другий випуск першого в Україні журналу соціального коміксу INKER, що розповідає про справжні події цієї війни. 

Новий випуск INKER складається з чотирьох історій. Одна з них присвячена подіям, які мали місце під час окупації Чорнобильської АЕС російськими військами. Журналісти журналу взяли інтерв’ю у працівників станції, які протягом 35 днів були у російському полоні. Таким чином вийшла розповідь про одну зміну, яка мала закінчити свою вахту 24-го лютого, але понад місяць рятувала весь світ від повторення трагедії 1986 року.  

"Історія про справжніх героїв, які змусили навіть російських спецпризначенців слухати український гімн і підкорятися українським законам на території станції", — кажуть в INKER.

Також у новому випуску є історія "Берег Свободи" про рибалок зі Страхолісся, що врятували життя цілому селищу. У коміксі "Куля в серці" розповідають про справжнє диво, яке трапилось із мешканцем Київщини, який потрапивши в полон та отримавши кульове поранення в серце, але зміг втекти та дістатися своїх. А в "Ковчезі" автори перевідкривають завісу тяжкої роботи волонтерів, які евакуюють маломобільних людей з гарячих точок.

Ці та інші захопливі історії можна знайти на сайті журналу.   

INKER — це молоде видання, що створює соціальні комікси, перетворюючи реальні історії у мальовані розповіді. Журнал видається у партнерстві з видавництвом UA Comix за підтримки Європейського фонду за демократію (EED) раз на місяць українською та англійською мовами. 

На Takflix вийшов фільм про київську молодь на рейві "Схема"