Комендантську годину у Києві скорочувати не планують — КМВА

Комендантську годину у Києві найближчим часом скорочувати не планують, розповів очільник Київської МВА Сергій Попко у коментарі "Громадському".

За його словами, КМВА регулярно переглядає питання тривалості комендантської години. Проте скоротити її можна буде лише після того, як військові отримають для цього гарантії безпеки населення, можливість виконувати оборонні заходи, службові, бойові завдання тощо.

"Прошу всіх поставитися з розумінням. Війна не закінчилася. Загрози для столиці та її мешканців досі існують. І якщо Київ з кожним місяцем стає дедалі безпечнішим — то це заслуга всіх структур, сил і відомств, які щоденно працюють задля вашої безпеки! І якщо для захисту і спокою людей нам потрібно буде дотримуватися визначеної комендантської години — ми будемо це робити. Для вашого ж блага", — зазначив Попко.

Нагадаємо, петиція щодо зменшення тривалості комендантської години в Києві набрала необхідні 6000 голосів — тепер Київрада має дати відповідь. Автор звернення просить встановити комендантську годину з 00:00 до 5:00 або продовжити час роботи громадського транспорту. 

На трьох ринках Києва введуть безготівкову оплату