Комендантська година на 9 травня у Києві та інших містах: як діятиме
Фото: pexels.com

У Києві та області на 8 та 9 травня поки що не планується вводити посилену комендантську годину. При цьому жодні заходи також не будуть проводитися, оскільки під час воєнного стану проведення масових заходів заборонено.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Якщо хтось захоче піти покласти квіти, він може це зробити в приватному порядку, — сказали у міській адміністрації. — Сьогодні не час для масових гулянь чи відпочинку на природі великими компаніями. Будьте уважними і дотримуйтеся правил безпеки воєнного часу".

У КМДА додали, що 8 та 9 травня у місті буде посилено патрулювання та охорона громадського порядку.

Жителям столиці нагадали, що зараз відвідувати ліси та лісопаркові зони у місті та передмісті суворо заборонено. Бо в багатьох із них досі працюють піротехніки. Також киян просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги і одразу слідувати в укриття. В найближчі дні висока вірогідність ракетних обстрілів у всіх регіонах України.

У Запоріжжі 8 та 9 травня вводиться посилена комендантська година, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. Посилена комендантська година триватиме з 19:00 8 травня до 5:00 10 травня. 

"Залишайтесь у цей період вдома. Під час комендантської години можна виходити лише до сховищ у випадку оголошення тривоги. У разі необхідності вигулу домашніх тварин робіть це поряд з власним будинком та маючи при собі документи. Час прогулянки потрібно максимально скоротити", — попередив Куртєв. 

Через комендантську годину у понеділок, 9 травня, пункти видачі гуманітарної допомоги у Запоріжжі не працюватимуть.

Також посилена комендантська година буде введена у Харкові, повідомив мер міста Ігор Терехов в ефірі телемарафону.

"Ми обговорюватимемо питання щодо продовження комендантської години. Можу сказати, що ми не проводитимемо великих заходів, до яких ми звикли. Після нашої перемоги ми поновимо цю традицію та святкуватимемо так само перемогу в Другій світовій, як і перемогу над російським агресором", — розповів він. 

Спротив російській окупації, день 72