Комбінат, що виробляє туалетний папір "Обухів", може призупинити роботу: причина

Київський картонно-паперовий комбінат (ККПК) в Обухові може призупинити роботу через масову мобілізацію чоловіків-працівників.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу підприємства.

У комбінаті зазначають, що замінити чоловіків на виробничих лініях жінками неможливо, адже для освоєння деяких професій, зокрема машиніст папероробної або картоноробної машини, необхідно близько п’яти років навчання, включаючи проходження багатьох поетапних робіт.

Наразі кожен десятий співробітник ККПК служить у ЗСУ. 

Деякі посади, на яких раніше працювали переважно чоловіки, вже зайняли жінки — вони пройшли спеціальне навчання. Однак, є професії, що вимагають фізичної витривалості та дотримання специфічних вимог охорони праці, тому їх можуть виконувати лише чоловіки.

Відсутність бронювання важливих працівників виробництва несе ризики всій Обухівській громаді — комбінат забезпечує велику частину доходів місцевого бюджету, у 2023 році податки від підприємства склали третину кошторису громади. 

Крім того, призупинення діяльності ККПК вплине на соціально-економічний розвиток громади та торкнеться практично всіх галузей, зокрема освіти та медицини.

"У сфері ЖКГ виникне проблема з очищенням побутових стоків. Зникне опалення у багатоквартирних житлових будинках-споживачах підприємства, а це понад 20 тисяч абонентів. Але хочеться сподіватися, що громада зможе і надалі розраховувати на плідну співпрацю з комбінатом", — йдеться у повідомленні.

“Наш Київ” вже писав, що у комунальному підприємстві “Київпастранс” виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій.

Прийом заяв на курси машиністів у столичному метро призупинили: причина