Любов Плаксюк — перша жінка-командир артилерійського підрозділу ЗСУ
Фото: facebook.com/JFTaskForce

Колишня викладачка історії з Житомирщини Любов Плаксюк стала першою жінкою-командиром артилерійського підрозділу ЗСУ. Про це розповіло Угруповання Об'єднаних сил.

До 2016 року Любов Плаксюк працювала вчителем історії, утім, згодом вирішила пов'язати своє життя зі Збройними Силами України. Спершу була радіотелефоністкою, далі — командиром відділення управління. Утім життя жінки докорінно змінилося, коли вона побачила "роботу" важких 52-мм самохідних артилерійських установок. 

Любов Плаксюк — перша жінка-командир артилерійського підрозділу ЗСУ"Коли я побачила "Гіацинт-С" і вперше проїхалася на машині, від гуркоту якої перехоплює дух, зрозуміла – це моє! Відтоді весь вільний час придивлялася до роботи номерів розрахунку, читала книжки з артилерійської справи, вивчала конструкцію САУ, а у 2019-му зробила дебютний постріл з гармати на полігоні", — розповіла пані Любов.

За цей час колишня вчителька взяла участь у бойових діях на сході України й здобула звання молодшого лейтенента, а згодом стала першою жінкою-командиром артилерійського підрозділу ЗСУ. Ранок 24 лютого Любов Плаксюк зустріла в районі проведення ООС на посаді командира батареї самохідного артдивізіону. 

Любов Плаксюк — перша жінка-командир артилерійського підрозділу ЗСУ"Завдяки її вмінням – миттєво реагувати на зміну обстановки, приймати оптимальні рішення, швидко рахувати установки для стрільби та вираховувати поправки для ведення вогню – російські війська несуть жахливі втрати в техніці і живій силі під вогнем артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича", — зазначили в ЗСУ. 

Спротив російській окупації, день 94