Колишній мер Ірпеня закликав світ організувати "зелений коридор" для міста та околиць
Фото: КАРПЛЮК / Telegram

Володимир Карплюк, міський голова Ірпеня у 2014-2018 рр., звернувся до міжнародної спільноти з вимогою врятувати місто та околиці.

Відповідне звернення Карплюк опублікував у соцмережах.

За словами чиновника, в Ірпені та регіоні вже утворилася гуманітарна катастрофа.

"Ворзель, Буча, Гостомель, Забуччя та Михайлівка-Рубежівка повністю захоплені військами РФ, які не дозволяють місцевим жителям виходити з дому. Час від часу людські будинки обстрілюються окупантами з різних видів зброї", - заявив Карплюк.

У містах-сателітах Києва відсутній мобільний зв’язок, світло, водопостачання. Через пожежі в багатьох мікрорайонах довелося відключити газопостачання. Карплюк додає, що у всьому Приірпінні - трупи у підвалах та на вулицях, окупанти не дозволяють забирати тіла навіть «Червоному хресту», обстрілюють авто гуманітарної допомоги. 

"Місцеве населення морять голодом та холодом у підвалах, тримаючи їх як заручників"

Хоча за Ірпінь досі ведуться бої, а біля с. Романівка організували евакуаційний маршрут до Києва, ситуація в регіоні катастрофічна. Карплюк закликав світову спільноту допомогти з організацією "зеленого коридору" для порятунку населення.

 

Я, Володимир Карплюк, мер Ірпеня Київської області 2014-2018 років. Сьогодні звертаюся до всієї міжнародної спільноти з...

Posted by Володимир Карплюк on Tuesday, March 8, 2022