Коли запустять човниковий рух на закритих станціях метро

Столична влада планує запустити човниковий рух на Голосіївській лінії київського метро вже завтра, 13 грудня.

Про це в ефірі телеканалу "Київ24" повідомив очільник департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Він розповів, що це будуть тестові випробування човникового руху в нічному режимі. Після цього розроблять детальний графік руху поїздів.

"Ми розглядаємо все ж таки два потяги запускати по двох коліях та це буде інтервал з 30 до 15 хвилин вийде в нас. Кожен потяг буде з інтервалом 15 хвилин ходити", — зазначив Кандибор.

Своєю чергою директор столичної підземки Віктор Брагінський пояснив, що рух методом човника, який збираються запускати закритою ділянкою метро, працюватиме за тим же принципом, що й фунікулер. Це коли потяг курсує по обох коліях у правильному та неправильному русі.

"Також ми опрацьовуємо разом з наземним транспортом залучення такого короткого маршруту від станції Либідська до станції Деміївська і Голосіївська. Найближчим часом, коли будуть опрацьовані всі безпекові заходи, ми повідомимо завчасно про відкриття такого маршруту. Потяг буде зупинятися на кожній станції з Теремків до Деміївської", — розповів Брагінський.

Водночас він наголосив, що від Деміївської до Либідської човниковий рух запустити не зможуть, оскільки тоді зіб’ється графік роботи від станції Героїв Дніпра до Либідської.

Нагадаємо, відучора в Києві запрацювала окрема смуга для автобусів за маршрутом закритих станцій.