Дитячий садок "Веселка" у Гостомелі: чому його досі не відбудували і коли відкриття

На Київщині триває відбудова дитячого садочка "Веселка" у Гостомелі. Будівлю зруйнували росіяни під час обстрілу області на початку березня 2022 року. 

Чому його досі не відбудували і коли відкриття повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

Дитячий садок "Веселка" у Гостомелі: чому його досі не відбудували і коли відкриттяПосадовець без попередження відвідав та проінспектував об'єкт. За його словами, основна причина затримки відбудови — вимушені коригування проєкту, які не були передбачені у кошторисі та недостатня кількість робітників. Підрядника попередили, що якщо дитсадок "Веселка" не буде зданий до кінця цього року — договір розірвуть через суд.

Дитячий садок "Веселка" у Гостомелі: чому його досі не відбудували і коли відкриття"Поспілкувався з підрядником. Чітко дав зрозуміти, що перетворювати цей об'єкт у довгобуд не дозволю. Терміни прострочені суттєво. Тому дав строк до 31 грудня 2024 року. Садочок має бути введений в експлуатацію цьогоріч. Якщо цього не станеться – договір розірвемо", — наголосив очільник київської ОДА.

Дитячий садок "Веселка" у Гостомелі: чому його досі не відбудували і коли відкриттяУ садочку вже замінили старі, пошкоджені частини будівлі. Полагодили дах, утеплили підвал. Більшість вікон вже встановили. Зараз робітники будують внутрішні стіни, штукатурять їх і ставлять решту вікон. Укриття майже готове, там уже зробили підлогу, стіни та підвели воду з електрикою.

Дитячий садок "Веселка" у Гостомелі: чому його досі не відбудували і коли відкриттяДитячий садок "Веселка" у Гостомелі: чому його досі не відбудували і коли відкриттяНагадаємо, дитсадок "Веселка" у Гостомелі до 2022 року  відвідували майже 300 дітей. Після обстрілу було зруйновано дах та стіни, а частина приміщення вигоріла. Наразі батьки вимушені залишати малят вдома, шукати нянь або інші дошкільні заклади.

Раніше ми писали, скільки закладів освіти відновили в Київській області з початку війни.

Аномальна спека у вересні: на Київщині зафіксували нові температурні рекорди