Коли в Україні дозволять вільне володіння пістолетами
Фото ілюстративне: cottonbro

З 2023 року українці зможуть вільно купувати пістолети. Про це у своєму Telegram-каналі розповів радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів. 

"Мова йде саме про пістолет, а не гранатомет чи автомат Калашникова. Міністерство погоджується з рішенням українців, і вже готуються зміни до другого читання законопроєкту", — зазначив він.

За словами Андрусів, відповідне законодавство щодо легалізації володіння пістолетами в Україні ухвалять упродовж літа-осені 2021 року. Далі уряд запустить відповідні реєстри зброї.

"Можливо, будуть внесені додаткові рішення, щоб ми могли зберігати контроль за обігом зброї: перевіряти, чия вона, як відбуватиметься процес реєстрації, в які періоди власник зброї має проходити перевірки", — додав радник глави МВС. 

Нагадаємо, що напередодні у "Дії" провели опитування серед громадян України щодо володіння вогнепальною зброєю. Участь у ньому взяли понад 1,7 мільйона українців. У результаті, майже 60% висловили думку, що пістолети можуть мати усі законослухняні громадяни. 

Фонд "Повернись живим" отримав право купувати озброєння з-за кордону