Коли у школах та університетах України розпочнеться новий навчальний рік
Фото ілюстративне: Taylor Wilcox / Unsplash

Новий навчальний рік у коледжах та університетах рекомендують розпочати трохи раніше — вже влітку. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

За його словами, навчання у школах пропонують розпочати, як завжди, з 1 червня. Водночас, закладам вищої освіти та фахової передвищої освіти рекомендують розпочати навчальний рік раніше.

"Ми рекомендуємо розпочати з 15 серпня освітній процес для старших курсів, для 1 курсу та 1 курсу магістратури освітній процес розпочнеться в середині вересня і на початку жовтня", — зазначив Вітренко.

Утім, заклади вищої освіти мають право ухвалювати остаточне рішення про початок навчального року самостійно. Тобто останнє слово за ректорами вишу, директорами коледжів та вищих професійних училищ.

Навчальні заклади у регіонах, де не тривають активні бойові дії, можуть працювати офлайн. Водночас, закладам в областях, де безпекова ситуація складна, рекомендують проводити онлайн-навчання. Діти, які були вимушено переселені із небезпечних регіонів, мають право на першочергове зарахування до дитячих садочків та шкіл. 

Другу профтехосвіту в Україні можна буде отримати безкоштовно