Королева Єлизавета II
Фото: royal.uk

Церемонія прощання з королевою Єлизаветою II відбудеться у Вестмінстерському абатстві наступного понеділка, 19 вересня. Про це повідомляє Букінгемський палац.

Зараз труна з тілом королеви зберігається в бальній залі замку Балморал. Завтра, 11 вересня, її перевезуть до тронного залу Палацу Холірудхаус в Единбурзі, а потім доставлять до собору Святого Джайлза, де відбудеться урочиста служба за участі королівської родини.

Протягом доби мешканці Шотландії зможуть попрощатися з королевою, а потім труну з її тілом літаком відправлять до Лондона: спочатку до Букінгемського палацу, а потім — до Вестмінстерського. Після того, як труна прибуде до Вестмінстерської зали, архієпископ Кентерберійський проведе коротку службу за участю короля Чарльза III та членів королівської родини.

Після цього труна з тілом Єлизавети II буде виставлена у Вестмінстерській залі протягом чотирьох днів до ранку похорону, щоб усі охочі могли попрощатися з нею. Прощання громадськості з королевою завершиться вранці 19 вересня, після чого труну доставлять до Вестмінстерського абатства, де відбудеться державна церемонія прощання.

А вже потім процесія з труною пройде від Вестмінстерського абатства до каплиці Святого Георгія, розташованої на території Віндзорського замку. Там труну з тілом Єлизавети II опустять у Королівську усипальницю, а потім королеву поховають поряд з її чоловіком принцом Філіпом у меморіальній каплиці короля Георга VI, що теж розташована у каплиці Святого Георгія.

Нагадаємо, королева Великої Британії Єлизавета II померла 8 вересня у віці 96 років. За калька годин до смерті стан її здоров'я значно погіршився, коли вона знаходилась під наглядом лікарів у замку Балморал, що у Шотландії. 10 вересня старший син Єлизавети II офіційно став королем Чарльзом III.

God Save the Queen: як Королева Єлизавета ІІ вплинула на поп-культуру