Дерусифікація вулиць

Київська міська рада збирається перейменувати вулиці, назви яких пов'язані з росією та її сателитами, до Дня Незалежності України. Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Політик нагадав, що раніше пройшло електронне голосування щодо перейменування, в якому взяли участь 6,5 млн громадян. Він зазначив, що, йдеться про перейменування близько 300 об'єктів у Києві: вулиць, провулків, проспектів, площ та бульварів.

Результати голосування передали експертній комісії, яка буде приймати відповідне рішення. Процес відбуватиметься, ще кілька тижнів. І, скоріш за все, до Дня Незалежності всі відповідні рішення буде прийнято. 

Поворозник додав, що також зараз триває процес погодження з родичами героїв, на честь яких планується назвати вулиці. Фактична зміна назв відбудеться, коли Київрада прийме відповідне рішення. 

"Як тільки рішення буде оприлюднено, почнеться процес змінення табличок. Я вважаю, що ми будем робити це централізовано, щоб це відбулося якнайшвидше", — сказав чиновник. 

Також Поворозник додав, щодо перейменування станцій метро вже пройшло електронне голосування і знаходиться на етапі експертної комісії, та наголосив, що процес дерусифікації триватиме в столиці й надалі. 

Перейменування вулиць Києва: 8 питань до голови експертної комісії