Коли на Київщині закінчиться навчальний рік: дата

Навчальні заняття в школах Київської області завершаться до 31 травня 2024 року.

Втім, у червні будуть працювати тимчасові екзаменаційні центри, пришкільні табори, хаби з надолуження освітніх втрат, гуртки та секції. 

Про це інформує Київська обласна військова адміністрація. 

Також в регіоні стартувала програма “КЕЧ” для учнів початкових класів, у тому числі на територіях, що найбільше постраждали від воєнних дій. 

Діяльність проєкту спрямована на заповнення прогалин у навичках читання, письма та лічби. 

Ця програма буде активно працювати в школах і влітку.

Окрім того реалізуються й інші проєкти, що допомагають учням подолати освітні втрати, зокрема відбуваються заняття в цифрових освітніх центрах.

В школах області розпочинається етап прийому заяв від батьків майбутніх учнів — до 31 травня батьки мають подати заяви про зарахування своїх дітей до перших класів. 

Такі терміни визначено наказом Міністерства освіти і науки України.

“За школами закріплюються відповідні території обслуговування. Діти можуть навчатися в тому закладі освіти, який є найближчим до місця їхнього проживання. Водночас, якщо в школі є вільні місця, батьки майбутніх першокласників можуть обрати й інші заклади освіти”, — зазначають у дописі.

Органам місцевого самоврядування та місцевим органом виконавчої влади рекомендовано щорічно не пізніше, ніж за один місяць до завершення прийому заяв визначати дату початку приймання заяв про зарахування.

“Наш Київ” вже писав, Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси у найбільш затребуваних напрямках.

Весняні канікули 2024: дата та тривалість