IKEA Україна
Фото: pexels.com

Всесвітньо відомий ритейлер товарів для дому IKEA прагне "якомога швидше" відновити свою роботу в Україні, проте, коли саме це станеться, наразі невідомо. Про це Forbes розповіли в центральному офісу компанії.

Там не стали повідомляти конкретних строків відновлення IKEA в нашій країні та наголосили, що їхнім пріоритетом залишається безпека співробітників та клієнтів.

"Нам також потрібно налагодити всі операційні процеси, щоб забезпечити функціональність роздрібних та онлайн-магазинів. Наразі ми не можемо сказати, коли це буде", — пояснили у компанії.

В IKEA кажуть, що вони зберегли робочі місця для всіх своїх співробітників в Україні та продовжують виплачувати їм зарплати. Українські працівники компанії мають доступ до експертів і консультацій для підтримки психічного, фізичного та фінансового стану. Крім того, для них створили окремий фонд, з якого покриваються непередбачені витрати. 

Також IKEA розмірковують над тим, як підтримати, в тому числі й фінансово, своїх постачальників в Україні. Всього їх в нашій країні — шість.

"Виробництво призупинено, але ми сподіваємося, що зможемо відновити постачання, як тільки дозволять обставини", — кажуть у компанії.

Там додали, що вони також забезпечили підтримку українських клієнтів — здебільшого вона стосується повернення коштів за відкладені замовлення. 

Нагадаємо, перший і поки що єдиний фізичний магазин IKEA в Україні відкрився у київському ТРЦ Blockbuster Mall в лютому 2021 року. Перед цим, у травні 2020 року, компанія запустила в нашій країні онлайн-продажі. Зайти на український ринок IKEA намагалася протягом 15 років. Але після початку повномасштабного російського вторгнення компанія, як і багато хто з інших іноземних бізнесів, призупинила свою роботу в Україні.

McDonald's повертається в Україну