ВДНГ
Фото з експозиції

На ВДНГ відкрили арт–проєкт "Галерея нереальних історій", який створив штучний інтелект. Він зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ.

"Галерея нереальних історій"Цього літа команда ВДНГ зібрала десятки оповідей від гостей та співробітників, аби створити цей артпроєкт. Це історія футболістів, які пригощають команду-суперника сніданком на честь перемоги, друзів, щотижневі катання на "Екотреку" колишнього гонщика та його сина.

Життя ВДНГ — ніби хроніка неймовірних історій містян, — повідомляють у пресцентрі експозиції.

Евген Санніков

Ми реалізували колаборацію людини та машини і в роботах відтворили стилі важливих художників минулого – Мане, Матісса, Ренуара, Руссо, Малевича. Усі зображення згенеровані алгоритмами нейронних мереж і не піддавалися змінам, доповненням, корекції кольору або ретуші. Процес керувався лише вхідними налаштуваннями, тобто історіями людей про ті чи інші локації ВДНГ

Експозиція налічує понад 20 робіт із використанням імпресіонізму, експресіонізму, фовізму, примітивізму тощо.

Цією експозицією команда Експоцентру пропонує переосмислити територію ВДНГ.

— Торік на центральній алеї були презентовані роботи Жанни Кадирової, Ксенії Гнилицької, Анатолія Бєлова та інших українських митців. У своїх творіннях вони представили бачення певних архітектурних об’єктів ВДНГ, — говорять представники виставки.

Євген Мушкін

По-перше, цьогорічною експозицією ми хотіли сказати, що за кожною нашою локацією стоять люди: гості та працівники. Ці місця мало означають без них самих. Саме вони створюють атмосферу, настрій та історії, яким могли би позаздрити навіть легендарні митці. По-друге, ми надихаємося тим, що на своєму шляху в ЄС Україна нарешті має шанс на швидкі реформи. Це складний шлях, але ми вже зараз відчуваємо, як ефективно працюють цифрові технології (серед них і штучний інтелект), що можуть значно пришвидшити цей процес

Люди біля експозициї

Подивитися виставку можна вже зараз на Центральній алеї ВДНГ.

Вхід — вільний

Pinchuk Art Centre відновлює роботу: перша виставка буде про злочини рф