Книжковому Арсеналу 2023 бути: дати та програма заходу

"Книжковому Арсеналу" цьогоріч бути. Команда проєкту оголосила дати та програму проведення 11 фестивалю. Він відбудеться 22-25 червня у лівому крилі першого поверху Старого арсеналу.

"Ми впевнені, що Книжковий Арсенал цього року потрібен як ніколи. Він має підтримати, посилити стійкість і надихнути усіх нас. Тому сьогодні ми оголошуємо дати щорічного фестивалю і зробимо все, щоб створити комфортний і безпечний простір, аби зібратися разом, і надати сцену, щоби осмислити наш досвід", — каже гендиректорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Відомо, що цьогорічний захід, як і завжди, включатиме програмну частину фестивалю та книжковий ярмарок. Водночас організація останнього з огляду на безпекову ситуацію відрізнятиметься. Зокрема, продаватимуть книжки на фестивалі не окремі видавництва, а локальні столичні книгарні:

  • "Сенс" представить секцію "Нонфікшн";
  • "Книжковий Лев" представить секцію "Художня література",
  • "Закапелок" представить секції "Дитяча література", "Комікси та графічні романи".

Крім того, оператором секції "Арткнига" стане Довженко-Центр як партнер Мистецького арсеналу.

"Такий формат Книжкового Арсеналу дозволить видавцям взяти участь у фестивалі в якості бажаних гостей, скористатися можливістю зосередитись на зустрічах та обміні досвідом з колегами, нетворкінгу та професійних внутрішньо-цехових дискусія", — коментує цьогорічні зміни директорка Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" Юлія Козловець.

Крім вищезазначених секцій, особливу увагу буде приділено "Воєнній літературі". На ярмаркупредставлять добірку видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року.

Щодо програмної частини фестивалю — відвідувачів чекають 50 добірних подій у межах фокус-теми, основної літературної програми, програми для дітей та підлітків, перформативні, професійні події відбуватимуться на трьох сценах.

Нагадаємо, раніше "Книжковий Арсенал" оголосив переможців конкурсу на найкрасивіші книжки.