"Книжкобус": в "Мистецькому Арсеналі"  представили дитячу бібліотеку на колесах
"Книжкобус" біля "Книжкового Арсеналу"

17 травня в "Мистецькому Арсеналі" стартував VII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", який представив новинки понад 150 видавництв. Крім того, в рамках ярмарку було організовано дитячу бібліотеку на колесах "Книжкобус" — спільний проект КП "Київпастранс", Фундації Дарини Жолдак та благодійного фонду "Коло", що прагне популяризувати читання книг серед дітей. Про це повідомляє офіційний сайт КП "Київпастранс".

Для дітей організатори підготували новинки сучасних українських та закордонних видань, навчальні квести та майстер-класи, різноманітні ігрові активності, інтерактивні лекції, спрямовані на розвиток дітлахів та заклик до читання книг.

Головним сюрпризом цьогорічного "Книжкобуса" став сучасний 3D-принтер, який друкує цікаві книжкові закладки з назвою проекту. 3D-принтер було зроблено власноруч, однак саме він сьогодні найбільше привертає увагу маленьких відвідувачів.

"Це вже не вперше, коли інноваційний книжковий хаб на колесах зупиняється на "Книжковому Арсеналі". Приємно, що відвідувачі книжкової ярмарки стали пасажирами нашого "Книжкобуса". Ми хочемо, щоб до даного проекту долучалось якомога більше юних киян. Адже таким чином ми сприяємо інтелектуальному розвитку нашого меншого покоління", — говорить генеральний директор КП "Київпастранс" Дмитро Левченко.

Мобільна бібліотека "Книжкобус" працюватиме до закінчення "Книжкового Арсеналу".

Нагадаємо, активісти збирають кошти на створення скверу "Самосад" на Подолі.