Кличко: «Столична влада підтримуватиме всі smart-проекти, які працюватимуть на благо киян»

Столична влада підтримуватиме всі smart-проекти, які працюватимуть на благо киян та допомагатимуть змінювати Київ. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час відкриття конкурсу-хакатону міських проектів, що використовують відкриті дані, який організували ініціативна група Kyiv Smart City та Open Data Incubator, передає прем-служба КМДА.

«Ми максимально підтримуватимемо всі ті «розумні» проекти, які розвиватимуть місто. Ми вивчаємо іноземний досвід, але і дуже важливо втілювати в життя ті проекти, які розробляються тут і адаптовані до наших місцевих умов. Ми будемо надавати всі можливості для їх швидкого впровадження», – сказав Віталій Кличко.

Він нагадав, що ініціатива Kyiv Smart City стартувала більше року тому і поєднала зусилля влади міста, бізнесу та громадськості, щоб запустити процес інновацій в столиці.

«Для нас smart city – це, насамперед, комфорт громадян. Можливість взаємодії бізнесу, талантів з владою. Нові ідеї для оптимізація і вдосконалення всіх процесів у КМДА», – додав Київський міський голова.

Віталій Кличко підкреслив, що за цей час була впроваджена велика кількість цифрових smart-проектів, які щодня працюють на забезпечення життєдіяльності міста та його мешканців. Зокрема, це і відкритий бюджет столиці, й електронні державні закупівлі, система інформування киян, тощо. Мер додав, що завдяки відкритості та прозорості бюджетних процесів, вдалося збільшити на 30 відсотків надходження до столичного бюджету.

«Я радий вітати команди і проекти, які вже за кілька місяців теж працюватимуть в столиці. А згодом їх можна буде реалізовувати і в інших містах», – зазначив Віталій Кличко.

Віталій Кличко підкреслив, що «розумне» місто створюється розумними людьми, які власною ініціативою і власними зусиллями поліпшують життя столиці.

«Це добре, що молодь не чекає, що хтось за неї щось зробить. Ви пропонуєте ідеї і боретеся за їх реалізацію. А наше завдання, як влади, підтримувати вас та давати можливість не тільки створювати міські проекти, а й швидко втілювати їх. І я особисто готовий вам в цьому допомагати», – наголосив мер.

Стартапи, які пройшли відбір, стануть частиною інкубаційної програми у Kyiv Smart City Hub та будуть підтримані Київської міською державною адміністрацією. А вже восени 2016-го вони стануть частиною «розумної» цифрової інфраструктури міста.

Інкубаційна підтримка відібраних проектів у Kyiv Smart City Hub відбуватиметься протягом 12 тижнів, з 18 липня до 2 жовтня. Проекти спрямовані на розвиток соціальної сфери, підвищення безпеки пересування містом, підвищення якості медичного обслуговування тощо.