Хабарник з КМДА
Фото: dbr.gov.ua

Вчора на вимаганні хабаря правоохоронці затримали одного із заступників начальника департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, який систематично брав хабарі від приватних автобусних перевізників столиці.

Про це повідомили на сайті ДБР.

Чиновник КМДА  разом з очільником одного з державних підприємств столиці вдавався до систематичного шантажу столичних перевізників. 

Як повідомляють на сайті ДБР "чиновник вимагав від співвласника трьох київських підприємств, які здійснювали автобусні перевезення пасажирів, 100 тис. доларів США за безперешкодну підприємницьку діяльність та ще 120 тис. американських доларів - за продовження 4 договорів на перевезення пасажирів. При цьому, відповідно до умов воєнного стану, київська влада мала автоматично продовжити дію цих договорів до кінця війни"

Правоохоронці затримали високопосадовця та його спільника під час одержання чергового хабаря у сумі 220 тис. доларів.

Прикро, що коли наші захисники б‘ються і гинуть за Україну, є ті, хто в тилу не працює на перемогу, а, як щур, краде у міста і у держави. Це – зрада і послаблення України. І особливо під час воєнного стану покарання за такі злочини має бути найсуворішим

Також, Віталій у своєму каналі telegram у відповідь на цей інцидент наголосив, що "ми постійно передаємо матеріали внутрішніх аудитів КМДА і співпрацюємо з правоохоронцями. Поки хабарником займаються правоохоронні органи і триватиме розслідування, він буде невідкладно відсторонений від виконання обов’язків".

Кличко хоче встановити замість памʼятника Леніну фонтан