Кличко розповів про плани продовжити метро до Броварів

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місцева влада планує продовжити лінію київського метрополітену до міста Бровари. Про це очільник столиці розповів в ефірі телеканалу «Україна 24» 19 лютого.

«Місто росте, це не секрет. Вишгород, Ірпінь, Бровари — міста-супутники, і ми користуємося однією інфраструктурою, у тому числі транспортною. Ми говорили про те, що метро буде рухатися в напрямку Броварів. Такі плани є, і в один день метро буде йти до Броварів», — сказав Кличко.

Він додав, що за приклад київська влада буде брати інші європейські міста, які активно розвивали свою агломерацію. Наприклад, Париж.

«Ми створюємо агломерацію, щоб всі виклики, які є на сьогоднішній день, всю роботу узгодити з містами-супутниками. Ми беремо кращі приклади, які працюють в європейських країнах, і адаптуємо їх до наших реалій», — повідомив мер Києва.

 
Інтерв'ю Віталія Кличка в ефірі телеканалу «Україна 24». Про метро до Броварів — з 29:10.

Нагадаємо, що в Києві триває будівництво метро на житловий масив Виноградар. У квітні цього року будівельники почнуть прокладати тунелі від станції метро «Сирець» до майбутньої станції «Мостицька» Сирецько-Печерської лінії.