Кличко розповів, коли кияни зможуть почати повертатися додому
Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Мешканці Києва, які були змушені залишити його через війну, зможуть почати повертатися додому після 9 травня. Про це мер Віталій Кличко розповів в інтерв'ю "Радіо НВ".

Столичний голова очікує, що 8−9 травня в Києві пройде мирно та без надзвичайних подій. Проте він не виключає провокації з боку країни-агресора. В місті вирішили не посилювати комендантську годину на ці дні, проте буде заборонене проведення будь-яких масових заходів та посилять патрулювання вулиць.

Киянам, які виїхали з міста через війну, Кличко порадив поки що не поспішати повертатися в Київ, враховуючи небезпеку, адже столиця залишається метою окупантів.

"Гарантувати безпеку ми поки що не можемо, але після 8−9 [травня] можна потроху буде повертатися до столиці", — додав мер міста.

За його словами, зараз у Києві знаходяться близько 2 млн 200 тисяч киян. До початку повномасштабної війни в місті ночувало приблизно 3,5 млн людей. А найменша кількість людей після початку бойових дій становила близько мільйона осіб.

Кличко також застеріг киян від відвідання лісопаркових зон передмістя, де залишились міни та снаряди, що не розірвалися. Це ж стосується північної частини міста Мінського масиву, Оболоні, верхньої частини Подільського району та напрямку Броварів.

"У самому місті у парках безпечно, але в деяких є обмеження, встановлені військовими. Прошу звертати на це увагу і не порушувати вимоги військових. Загалом наші парки відкриті для відвідування", — відзначив Кличко.

На Київщині відновив роботу Добропарк