Кличко провів виїзну нараду на головній локації "Євробачення-2017"

Мер Києва Віталій Кличко разом із очільниками районів і профільними заступниками провів виїзну нараду на головній локації "Євробачення-2017" – Міжнародному виставковому центрі – щодо підготовки до пісенного конкурсу. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Мер зазначив, що багато спекуляцій поширювалися "друзями" України, мовляв, Київ не готовий проводити "Євробачення", водночас міжнародна комісія з представників Європейської мовної спілки, яка відвідала українську столицю минулого тижня, залишилася задоволеною перебігом підготовки.

"На початку травня 2017 року ми будемо на 100% готові до проведення "Євробачення". У нас є потужна команда і ми проведемо пісенний конкурс на належному рівні", – підкреслив Віталій Кличко. 

Коментуючи ситуацію з недобудовами біля Дніпра, що поруч із місцем проведення конкурсу, мер Києва зазначив, що це складне питання, оскільки люди, які купили житло в цих будівлях, вимагають добудувати їх, водночас інші представники громадськості виступають проти і наполягають на знесенні. 

"Наше завдання – знайти компроміс, привести у належний стан територію, розбити зелені зони, облаштувати набережну, щоби вся територія виглядала доглянутою і сучасною. Адже це – не тільки питання проведення "Євробачення", це питання благоустрою нашого міста. Один із варіантів – щоби забудовник знизив поверховість, засклив будівлю і облаштував територію навколо – а це майже 10 га", – зауважив Віталій Кличко. 

Відповідаючи на запитання щодо покинутого довгобуду навпроти МВЦ, Віталій Кличко зазначив, що це не власність міста.

"Будівля належить "Нафтогазу" і більше 20 років стоїть недобудованою. Ми забрендуємо її, вона не псуватиме загального вигляду", – сказав Київський міський голова. 

Він також підкреслив, що проблем із розміщенням гостей, які приїдуть до Києва на "Євробачення", не виникне, адже у столиці 265 готелів різної категорії. 

Віталій Кличко, зокрема, підкреслив, що МАФи навколо станції метро "Лівобережна", які псують зовнішній вигляд міста, будуть прибрані, а територія біля станції – облаштована. 

Говорячи про фінансове забезпечення проведення "Євробачення", Віталій Кличко зауважив: "50 млн грн ми вже виділили і 150 млн передбачаємо в бюджеті Києва на наступний рік. Це гроші, спрямовані виключно на проведення "Євробачення". Я не буду говорити про кошти, які йдуть на благоустрій. "Євробачення" відбудеться, гості поїдуть, але нова інфраструктура, нові дороги, нові зелені зони залишаться нам назавжди. І ми вкладаємо гроші в розвиток інфраструктури, в розвиток столиці", – наголосив мер Києва.