Фото: мер столиці Кличко пообіцяв дати активісту щигля ("Киевские Ведомости")

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв дати щигля активісту Володимиру Тищенку, коли той спробував дізнатися, чому мер не ходить на судові засідання. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів нардеп Юрій Левченко.

Кличко ігнорує повістки на судові засідання у справі про незаконне будівництво торгово-розважального центру біля станції метро "Осокорки", куди його запрошують в якості свідка. Активіст Володимир Тищенко вирішив дізнатися, в чому причина такої поведінки.

Чоловік звернувся до столичного мера, коли той разом з охороною заходив до ЦУМу. Охоронці спробували відтіснити активіста і не дати йому пройти до будівлі торгового центру, однак тому все ж вдалося пробитися до чиновника.

Спочатку Кличко відповів, що тільки що повернувся з відрядження, потім мер уникав відповіді, заявляючи, що у нього важлива зустріч в приміщенні магазину. Зрештою на вимогу Тищенка дати обіцянку, що мер прийде на наступне судове засідання, він сказав, що дасть активісту щигля, якщо той не відстане. І додав, що потім, коли покине місце мера, поговорить з Тищенком "по-чоловічому".

"— Я тобі дам щигля.

— Спробуйте.

— Коли залишу крісло мера, ми з тобою по-чоловічому поговоримо", — передав Левченко діалог активіста і столичного голови.

Раніше повідомлялося, що Кличко запросив у гості журналіста, що включив Київ до числа найгірших міст світу.