Женя Целік

Киянин Женя Целік, який на початку липня відправився у благодійний піший похід зі столиці до Запоріжжя, нарешті дістався своєї цілі. Про це повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

Метою хлопця було зібрати один мільйон гривень для допомоги Збройним силам України та для відновлення деокупованої Чернігівщини. У подорож він вирушив 7 липня, маючи при собі тільки рюкзак з туристичним спорядженням та намет. В перший же день Женя пошкодив собі коліно, а на другий день дійшов до села Стайки Обухівського району, де його запросила в гості місцева родина. Вони дали йому ліки та фіксатор на коліно.

У перші дні Женя проходив по 25–30 кілометрів. Ночами розкладав намет або зупинявся у небайдужих людей. Багато хто давав йому прихисток та харчі в дорогу. Загалом під час своєї подорожі хлопець зустрів багато чуйних та щирих людей. Його чимало разів зупиняли для перевірки поліцейські та бійці Тероборони, проте він жодного разу не подумав зупинитися.

Загалом Женя пройшов близько 540 км, побував у приблизно 50 населених пунктах та шести областях України. Вчора ввечері, 30 липня, він врешті решт дістався Запоріжжя. А сьогодні оцінив краєвиди Дніпра, Хортиці та ДніпроГЕСу.

За час подорожі хлопцю вдалося зібрати майже 950 тисяч гривень. До повного досягнення мети йому залишилося зовсім трохи. Долучитися до збору можна за посиланням.

"Своєю історією Женя вкотре довів, що українці єдині, щирі, чуйні, хоробрі та сильні, а український характер — незламний. І що всіх нас єднає та надихає безмежна любов до України. Саме вона дає нам сили нищити ворога, рятувати тих, хто в скруті, та підтримувати нашу армію. З такими українцями, як Женя, ми обов’язково переможемо!", — відзначив Анатолій Куртєв.

Читайте нашу розмову із Женею Целіком про те, що спонукало його відправитись у похід, як він готувався та як люди реагували на його благодійну ініціативу. 

“Одними проханнями мільйон не заробиш”: як хлопець із Києва йде 540 км заради ЗСУ