Кияни закликають владу зберегти флігель Бонадурера на Хрещатику

На сайті електронних звернень Київської міської ради з'явилася петиція із закликом зберегти флігель Бонадурера на вулиці Грушевського, 4б. Йдеться про будівлю 1878 року будівництва. Як вказує автор петиції, столичний активіст Дмитро Перов, 13 серпня цього року Державна інспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на проектування та будівництво офісного центру на місці флігеля.

"Як зазначає краєзнавиця та дослідниця історії Києва А. Мокроусова: будівля є прикладом багатостанної дореволюційної забудови Києва.
У формуванні сучасного обʼєму будинку брали участь одразу кілька київських архітекторів — В.Ніколаєв, О. Варценберг, С.Рикачов", — вказує Перов.

Кияни закликають владу зберегти флігель Бонадурера на Хрещатику

Також автор петиції нагадує, що у 2014 році цьому будівлі надали статус памʼятки архітектури. Втім, забудовник зміг позбавити її цього статусу через суди.

"Паралельно, невідомі особи кількаразово вчиняли підпали на територію будинку. Тож, невдовзі ми можемо втрати третю з початку року історичну будівлю Києва", — додав автор петиції.

Перов звертається до Департаменту культспадщини КМДА із закликом захистити та зберегти флігель Бонадурера та поновити його охоронний статус.

Петиція про встановлення захисних екранів в метро набрала необхідні голоси

.