Кияни за два місяці зекономили 143,7 млн грн завдяки новому механізму нарахування за опалення

За два місяці опалювального сезону завдяки новому механізму нарахування за послугу опалення кияни, які мешкають в будинках без теплолічильників, зекономили 143,7 млн грн. Для мешканців цих багатоповерхівок із листопада поточного року та на весь опалювальний сезон вартість за опалення максимально наближена до нарахувань у будинках, де теплолічильники працюють. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
Нагадаємо, що йдеться про запропонований столичною владою механізм нарахування, який підтримав уряд, затвердивши його відповідною постановою КМУ №865 30 листопада 2016 року.
«Нарахування за новою методикою відбувається на підставі середньозваженого споживання в будинках із лічильниками. Таким чином, відповідно до затвердженої методики, вартість опалення в зоні обслуговування ПАТ «Київенерго» в будинках без лічильників за листопад склала близько 20,75 грн за 1 м², що менше відносно тарифу на 37%», — зазначив він.

Загальна сума за жовтень і листопад, зекономлена киянами, будинки яких знаходяться в зоні обслуговування «Київенерго», склала 121,7 млн грн, ще 22 млн грн — в зоні обслуговування «Єврореконструкції».

Петро Пантелеєв нагадав, що ПАТ «Київенерго» завершить доставку рахунків за опалення та гаряче водопостачання до 24 грудня, оскільки постанова, яка визначає нову методику, набула чинності 9 грудня і певний час знадобився для здійснення обрахунку платежів.
Для зручності та оперативності він порадив киянам скористатися електронними сервісами оплати комуналки, зокрема на сайті Центру комунального сервісу (http://cks.kiev.ua/instant-payments) або на сайті виконавців послуг.