Переселенці Україна
Фото: hromadske.radio

Власники житла в Києві, які надають прихисток вимушеним переселенцям, можуть отримати за це компенсацію витрат від держави. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Для отримання компенсації киянам, які розміщують в себе переселенців, потрібно внести відомості про житло, доступне для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб на порталі "Прихисток". Також цю інформацію може внести відповідна райдержадміністрація після подання заяви власника житла.

Заяву в довільній формі із вказанням прізвища, ім’я та по батькові від кожної розміщеної особи потрібно подати до ЦНАПу за місцем розташування житла. Заява подається і в день припинення розміщення переселенців або зміни їх кількості із зазначенням можливості надалі розміщувати внутрішньо переміщених осіб у цьому приміщенні.

Далі, щоб отримати компенсацію, власник житла має не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подати до ЦНАПу заяву за встановленою формою та пред’явити документи, перелік яких є на порталі "Прихисток". Там же можна дізнатися більше про саму програму та процедуру отримання компенсації.

Також актуальну інформацію з цього приводу можна отримати за телефонами гарячої лінії call-центру: 202-60-38, 202-60-39.

Переселенці зможуть отримати грошову допомогу прямо на вокзалі