Кияни відкрили ресторан української кухні у Лондоні

Київський шеф-кухар Юрій Ковриженко та Ольга Цибітовська відкрили в Лондоні ресторан Mriya. Відкриття відбулося 31 серпня.

Як сподіваються власники, "Мрія" стане "культурним посольством" нашої країни у Великій Британії. До того ж, у закладі працюють лише українські переселенці.

Ресторан працює у форматі нео-бістро з високою кухнею і розрахований на 60 гостей.

Елементи інтер’єру були привезені з України: щось було виготовлене сучасними українськими дизайнерами, щось має столітню історію. Так, наприклад, дровер офіціанта — це комод XIX століття, знайдений колись у Львові й перевезений свого часу до Великобританії.

У меню закладу 24 страви, серед яких є як українські традиційні, так і авторські. Є борщ, котлета по-київські, венегрет, соління, форшмак тощо.

В меню також можна знайти кнеля з судака на моркв’яному пюре з раковим біском, кабачкові оладки зі страчателою, голубці у квітках цукіні, качину грудку з яблучним тартом та вишневим соусом, медовик та маковий торт.