Поганий стан повітря
Фото: unsplash.com

У мобільному застосунку "Київ Цифровий" тепер можна підписатися на отримання сповіщень про погіршення стану повітря у столиці. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Щоб отримувати такі повідомлення та рекомендації у разі погіршення якості повітря, потрібно просто дозволити отримання сповіщення в налаштуваннях застосунку. Користувачі отримуватимуть повідомлення у разі, якщо індекс якості повітря по всьому місту становитиме 75 і вище. Тобто, відповідатиме значенню "високий рівень забрудненості".

У разі отримання повідомлення киянам радять відкласти довгі прогулянки та відмовитися від фізичних навантажень.

Зазначимо, що зараз у Києві працює мережа з п'яти високоточних пунктів спостережень за станом атмосферного повітря європейського зразка. Схожі системи є у Лондоні, Парижі, Мюнхені та інших європейських містах.

На кожному з пунктів в автоматичному режимі вимірюється пил у трьох фракціях (РМ1.0, PM2.5 та PM10), діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, аміак, приземний озон, сірководень та формальдегід, а також метеорологічні показники. Побачити результати цих вимірів можна на окремому сайті asm.kyivcity.gov.ua.

Крім того, наприкінці 2021 року в усіх районах Києва встановили понад 40 індикативних пунктів, які доповнюють високоточні станції спостережень. Вони аналізують повітря за такими показниками як пил (РМ1.0, PM 2,5 і PM10), діоксид сірки, оксид азоту, озон, сірководень, летючі органічні речовини. Дані з усіх пунктів моніторингу доступні у додатку "Київ Цифровий".

Нагадаємо, у серпні у додатку "Київ Цифровий" з'явилася можливість голосувати за петиції до столичної влади. Знайти потрібне зверення та підписати його можна у розділі "Електронна демократія".

У "Дії" відновили дві послуги: реєстрація нерухомого майна та ВПО