Кияни просять створити більше майданчиків для вигулу собак — петиція на сайті Київміськради.

На сайті Київміськради зареєстрували петицію, в якій місцеві жителі просять виділити більше територій, де можна гуляти із тваринами на законній підставі та облаштувати нові майданчики для вигулу собак.

Попри те, що у столиці є спеціальні місця, де можна погуляти із домашнім улюбленцем, але для усіх містян їх не вистачає. Крім того, на одному майданчику недостатньо місця для декількох собак, тому власники тварин вимушені гуляти вздовж доріг, в парках, скверах, на пустирях тощо. 

Також відповідні майданчики призначені саме для тренування собак, а не для вигулу. Тому, гуляючи навіть у своєму дворі, на повідці, в наморднику, за умови прибирання за твариною, все одно знаходяться люди, котрим заважають собаки і їх власники.

Авторка петиції, Павлова Анастасія, підкреслює, що у Києві має бути парк, відкритий для усіх громадян, в тому числі й для власників тварин, з окремо виділеною площиною під вигул собак без повідця (огородженою).

"Яскравим прикладом розв'язання такої проблеми є парк "Наталка", де не забороняється вигул з тваринами і налічує дві огороджені території для вигулу собак", — заявляє Анастасія.

Наразі петицію вже підписали 1131 людина. Для її розгляду необхідно набрати 6 тис. голосів. Підписати її можна за посиланням.

Раніше ми писали, що нещодавно з'явилася петиція з проханням ліквідувати кладовище тварин, розташоване біля перону станції кільцевої електрички "Київська Русанівка".

У Києві просять перейменувати Мінський масив на Литовський