У Києві закликають підписати петицію та скасувати рішення про дозвіл рухатись на авто зі швидкістю 80 км/год: як підписати петицію.
Фото: autoua.net

На сайті Київради оприлюднили петицію, в якій кияни просять скасувати рішення про дозвіл їзди на автомобілі на певних вулицях зі швидкістю 80 км/год. 

Наголошується, що цей дозвіл несе підвищену небезпеку всім учасникам руху: як водіям, так і пасажирам. "Всі тести безпеки проводяться на швидкостях 50-60 км/год, відповідно на вищих швидкостях ризик загинути значно більший", — йдеться у тексті.

Автор петиції, Желіховський Владислав, стверджує, що за даними поліції, однією з основних причин ДТП є перевищення швидкості. Він підкреслив, що на ділянках, де встановлені камери контролю швидкості та діють обмеження 50 км/год, кількість смертельних та тяжких випадків дорожньо-транспортних пригод зменшилась втричі.

"Цим рішенням місто підштовхує водіїв до більш небезпечної їзди та створює все менш привабливі умови для користування альтернативними видами пересування", — зауважив автор петиції.

Владу закликають визнати рішення про дозвіл рухатись зі швидкістю 80 км/год невдалим експериментом.

Нагадаємо, що з 1 квітня на деяких вулицях столиці дозволили підвищення швидкості руху понад 50 км/год. 

З'явилася петиція про відновленя та повернення в держвласність столітньої дачі у Пущі Водиці