Кияни просять дозволити проїзд в метро з собаками: деталі петиції

Кияни просять міську владу дозволити проїзд із собаками у столичному метро. 

Відповідна петиція з'явилась на сайті електронних петицій Київської міськради.

Станом на 7 лютого, за добу після її появи, петицію підписали вже понад 2 100 людей. 

Зараз в Києві у метро дозволено перевозити лише птахів і дрібних тварин у клітках. Сюди також пускають собак-поводирів, які допомагають людям з вадами зору. Проте власнику тварини потрібно мати спеціальний сертифікат.

При цьому, в наземному громадському транспорті столиці дозволено перевозити собак за наявності повідця та намордника. 

Зазначимо, що у багатьох країнах світу собакам дозволено їздити у метрополітені.

У Парижі людям дозволено перевозити собак у метро. Маленьких собак треба перевозити у переносках. А більших собак, які не поміщаються у переноску розміром 45 сантиметрів, можна перевозити лише з повідцем та намордником — для них потрібно придбати окремий квиток за зниженою ціною.

В Барселоні собака також повинна бути на повідку та у наморднику. Один пасажир може увійти в метрополітен лише з однією собакою. Але при цьому, не можна перевозити песиків у пікові години у будні дні — такі обмеження стосуються лише періоду з 11 вересня по 24 червня. 

В Німеччині також можна перевозити собак у метро. Тварина має бути на повідку, але може бути без намордника. Тут варто зазначити, що в Німеччині всі собаки разом із господарями проходить спеціальні курси з соціалізації. 

А от в Нью-Йорку, наприклад, собак у метро дозволено перевозити, лише якщо вони "знаходяться у якому-небудь контейнері та не заважають іншим пасажирам", окрім собак-поводирів. Загалом, пасажири можуть перевозити собак будь-якого розміру, але всі вони мають бути в переносці. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що жителів Києва запрошують долучитися до розробки нових Правил утримання собак та котів у столиці. 

Також ми писали про поради: як допомогти безпритульним тваринам під час морозів. 

Крім цього, киянам нагадали про основні правила вигулу домашніх тварин. Де можна гуляти з собакою, що треба з собою мати під час прогулянки та за що можна отримати штраф. 

Утримання домашніх тварин: як долучитись до розробки нових правил