Кияни пропонують встановити захисні екрани на станціях метро, щоб убезпечити пасажирів від потрапляння під потяг: петиція
Фото: КП "Київський метрополітен"

На сайті Київради з’явилась петиція, в якій просять встановити захисні екрани на станціях столичного метрополітену, щоб убезпечити пасажирів від потрапляння під потяг.

У тексті петиції зокрема зазначають, що через війну частина громадян перебуває у важкому психологічному стані й іноді це призводить до суїцидальних намірів. 

“Крім того, демобілізовані військові, які повертаються до мирного життя, часто стикаються з фізичними обмеженнями, зокрема з ампутаціями кінцівок. Вони використовують милиці або інші допоміжні засоби, і можуть втрачати рівновагу на перонах, що збільшує ризик потрапляння під потяги”, — йдеться у повідомленні.

На думку автора, захисні екрани можуть стати важливим бар’єром, який запобігатиме трагічним випадкам і допоможе покращити загальний рівень безпеки на станціях метрополітену.

Нагадаємо, протягом червня фіксували декілька випадків потрапляння пасажирів під потяг, зокрема 27 червня — на станції метро “Університет” і 28 червня — на станції “Золоті ворота”.

Трагедія на фунікулері: кияни просять перекрити вікна станції захисною сіткою