Кияни пропонують перейменувати Олександрівську лікарню: причина

Кияни просять перейменувати Олександрівську клінічну лікарню, оскільки у назві фігурує ім'я російського імператора Олександра III.

На сайті Київради з'явилась петиція, в якій лікарню на вулиці Шовковичній закликають назвати на честь українського ченця Агапіта Печерського.

Олександрівську клінічну лікарню на вулиці Шовковичній пропонують перейменувати"Преподобний Агапіт увійшов в історію українського монашества, як чернець, що молитвою зцілював тілесні й душевні хвороби. Він вважається засновником лікарської справи у Києво-Печерському монастирі", — йдеться у тексті петиції.

Данило Василинюк, автор петиції, стверджує, що Агапіт володів даром зцілення й був "лікарем від Бога". Чернець навіть вилікував Володимира Мономаха, майбутнього великого Київського князя.

Щоб петицію розглянув мер, необхідно зібрати 6000 підписів до листопада. Підписати петицію можна за посиланням. До речі, у 1993 році Укрпошта випустила марку із зображенням Агапіта Печерського.

Агапіт Печерський на марці Укрпошти

Раніше ми писали, що одну з вулиць у Солом'янському районі пропонують назвати на честь загиблого пілота Андрія Пільщикова "Джуса"

Кличка просять демонтувати серп і молот з мозаїки на Хрещатику