Площа Перемоги

У застосунку "Київ Цифровий" закінчилось голосування щодо повернення історичних назв столичним вулицям та площам, назви яких були пов'язані з росією. Про це повідомляє пресслужба Київради.

Опитування тривало з 4 по 13 листопада, і в ньому киян та інших користувачів додатка просили визначитися, чи варто повертати історичні назви 32 об’єктам підпорядкування: вулицям, проспектам, провулкам та площам. Перелік цих об’єктів ще раніше визначила експертна комісія.

Усього за тиждень було віддано 400 тисяч голосів підтримки. Серед іншого вулиці Царика планують повернути назву Іподромний провулок, площі Перемоги – назву Галицька площа, а провулок Герцена планують перейменувати на честь історичної місцевості – Бабин Яр.  

Усього депутати Київради вже ухвалили рішення про "дерусифікацію "понад 200 міських об’єктів. Так, наприкінці серпня депутати Київради перейменували 95 київських вулиць, площ та провулків. На початку вересня нові назви отримали ще близько 40 столичних топонімів, а наприкінці жовтня дерусифікували понад 40 вулиць. Ще 11 вулиць Києва перейменували у листопаді.

У Києві демонтують пам'ятники Ватутіну та Щорсу