Кияни придумали нові назви для вулиць Пушкіна та Толстого
Фото: kmr.gov.ua

В рамках масштабної дерусифікації міських об'єктів кияни запропонували свої варіанти нових назв для вулиць Пушкінської та Льва Толстого у центрі міста. Про це повідомляє Київрада.

Так, вулицю Пушкінську пропонують перейменувати на вулицю Європейську, а вулицю Льва Толстого — на вулицю Полку "Азов". Ініціативи киян підтримала депутатка Київради Олеся Пинзеник — вона направила офіційні звернення меру міста Віталію Кличку.

"Щоб побудувати нову європейську державу необхідно позбутись радянського минулого та підтримати громадську ініціативу щодо перейменування вулиці Пушкінської на вулицю Європейську", — каже Пинзеник.

Вона додала, що крім цього під перейменування також підпадає суміжна до Пушкінської вулиця Льва Толстого. Тому мешканці надіслали пропозицію щодо її перейменування на вулицю Полку "Азов". Цей полк в кожному бою доводить свою витривалість та жертовність, а зараз його бійці не припиняють оборону Маріуполя.

"Українські добровольці та військовослужбовці творять нову сучасну історію нашої країни. В України є те, чого в росії ніколи не було і не буде — це відданість своєму народу та боротьба заради честі та свободи", — наголосила Пинзеник.

Повний список обʼєктів Києва, які планується перейменувати, можна знайти на сайті Київради. Разом з ним прикріплений зразок оформлення обґрунтування щодо нових назв. Кияни можуть надавати свої пропозиції щодо нових назв до 1 травня.

Вулицю в Києві пропонують назвати на честь борщу