Пляжі Київ
Фото: kyivcity.gov.ua

Киянам досі не рекомендують купатися на столичних пляжах через незадовільний стан води та її невідповідність санітарним нормативам. Про це повідомили у Держпробспоживслужбі.

Зокрема, мешканців столиці закликають не купатися на пляжах "Венеція", "Веселка", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Райдуга", "Тельбін", "Центральний", "Троєщина", "Чорторий",  "Галерний", "Вербний", "Пуща Водиця". Тобто, на усіх офіційних пляжах міста.

Також заборонено купатися в зонах відпочинку, де немає офіційних пляжів: "Березняки", "Русанівський канал", "Русанівська коса", "Лісова", "Горбачиха", "Довбичка".

У Держпробспоживслужбі кажуть, що проби води, взяті в місцях масового відпочинку, не відповідали вимогам гігієнічних нормативів. Проте, які саме шкідливі речовини виявили в цій воді, не повідомляють. 

Нагадаємо, що в цьому році в Києві вирішили офіційно не розпочинати пляжний сезон з міркувань безпеки. В тому числі через те, що на пляжах та в зонах відпочинку могли залишитись міни або інші небезпечні предмети. Наприкінці червня КМВА відзвітувала, що всі столичні пляжі перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів. Проте купатися на столичних пляжах все одно не рекомендують.

Це вісім найкрасивіших парків Києва