Киянам пропонують провести один день без автомобілів: подробиці

22 вересня у світі відзначатимуть Міжнародний день без автомобілів. Киянам пропонують долучитися до екологічної акції й не користуватися власним транспортом один день.

Ініціатором акції за збереження клімату виступив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний. 

Він зазначив, що літо 2023 року показало, що глобальне потепління посилюється. В цьому році в літні місяці у Києві фіксували чимало температурних рекордів, які, ймовірно, повторюватимуться у майбутньому.

Це дуже небезпечна тенденція, адже глобальне потепління має серйозні наслідки та небезпеки для нашої планети і людства в цілому. Екстремальні погодні явища, підняття рівня моря, засухи та голод – це не повний перелік наслідків підвищення температури на планеті.

Людство не в змозі змінити клімат. Але зробити так, щоб глобальне потепління не набирало швидких темпів, можна.

На державному рівні слід скоротити використання викопного палива та замінити нафту, вугілля та газ на відновлювані та екологічно чисті джерела енергії. Крім того, якщо кожна людина, яка має автомобіль, іноді відмовлятиметься від поїздок, це буде внеском у боротьбу зі зміною клімату.

Дослідження, проведене швецьким науковцям, оцінило ефективність 148 заходів, які може здійснити кожна окрема людина щодня. На першому місці виявилася відмова від поїздок автомобілем – вид пересування містом, який шкодить довкіллю найбільше.

22 вересня, лише на один день, містян закликають відмовитися від авто. На думку Возного, це приверне увагу до глобального потепління.

Раніше ми писали, що це літо в Києві стало одним із найтепліших за останні 142 роки.

У Києві зафіксували одразу три температурних рекорди