Киянам пояснили, навіщо для пляжів Києва планують закупити пісок на 6,5 млн грн

У Києві через весняну повінь на пляжах вимило пісок, тому необхідно закупити пісок, щоб вони відповідали санітарним нормам. Про це повідомили представники КП "Плесо".

"Підсипання піску необхідне для відновлення природного шару піщаного покриву, оскільки внаслідок масштабного цьогорічного весняного водопілля у Києві фіксували підтоплення заплави річок та прирічкових територій, що погіршило їх санітарно-гігієнічний стан та призвело до розмивання пляжних зон", — йдеться у дописі.

Зокрема, пісок підсипатимуть на пляжах "Центральний, "Веселка", "Передмістна Слобідка", "Тельбін", "Пуща-Водиця", "Троєщина" та "Райдуга". 

Комунальники пояснили, що саме для цього був оголошений тендер на закупівлю піску за 6,5 мільйонів гривень. Через руйнування піщаного покриву можуть постраждати корені дерев, кущів. Якщо його не відновити, рослини можуть загинути, а також погіршитися екологічний стан прибережної зони.

"Аби запобігти цьому, а також для відновлення природного шару піщаного покриву і проводяться роботи із санітарного підсипання піску, і це є доцільним навіть в умовах, коли пляжний сезон не відкривається", — наголосили комунальники.

Попри повінь, на деяких пляжах вже понад два роки не проводили підсипання піску. Зокрема, на пляжі "Райдуга", "Веселка", "Пуща-Водиця", "Троєщина" та "Центральний". Останній раз піщаний покрив оновлювали у 2020 році.

Раніше ми писали, для закритих пляжів Києва планують закупити 12 тонн піску.

Пляжі Києва: де можна відпочити біля води