Киянам нагадали про важливість вакцинації домашніх тварин проти сказу

Киянам нагадали про важливість регулярної вакцинації домашніх тварин проти сказу, аби запобігти поширенню цього небезпечного захворювання. Про це повідомили у КМДА. 

Щеплення потрібно робити щорічно всім домашнім улюбленцям, починаючи з трьохмісячного віку. При цьому, графік вакцинації може відрізнятися залежно від виду тварини, її віку, стану здоров’я та використовуваної вакцини. Для ефективного проведення вакцинації та зменшення ризиків для здоров’я тварини, рекомендується проконсультуватися з лікарем ветеринарної медицини.

Вакцинувати своїх тварин можна у будь-яких ветеринарних лікарнях міста. Також це можна зробити у клініках КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" за адресами: 

  • вул. Електротехнічна, 5-А;
  • вул. Ярославська, 13-А;
  • вул. Вірменська, 29.

Киянам нагадали про важливість вакцинації домашніх тварин проти сказу

Сказ — це гостре інфекційне захворювання вірусної етіології, що вражає центральну нервову систему та в подальшому призводить до летальних наслідків. Заразитися сказом людина або тварина можуть через укуси хворої тварини, а також якщо її слина потрапить на свіжу рану, подряпину чи слизову оболонку. 

Крім цього, з метою запобігання розповсюдження вірусу сказу на території столиці ветеринари КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" спільно з Держпродспоживслужбою проводять щеплення для безпритульних і домашніх тварин. Із січня до серпня 2024 року вакцинували 6 272 безпритульні тварини.

У Києві майже зникли усі горобці: причина