Киян закликають повернути уламки вітражів КНУ для реставрації

У Києві розшукують зниклі вітражі геофаку КНУ. Після обстрілу 31 грудня уламки винесли на вулицю, де їх їх почали розбирати перехожі.

Про це повідомив Дмитро Соловйов, краєзнавець та засновник пабліку "Ukrainian Modernism" в Instagram.

У Києві розшукують зниклі вітражі геофаку КНУ. Він наголошує, що уламки лежали на вулиці два дні серед купи іншого битого скла.

У Києві розшукують зниклі вітражі геофаку КНУ. Дмитро Соловйов разом з працівниками деканату КНУ намагалися знайти уламки вітражів, проте частина зникла.

На жаль, поки вітражі 2,5 дні лежали просто на вулиці, їх розтащили перехожі.

У Києві розшукують зниклі вітражі геофаку КНУ. Киян закликають повернути уламки вітражів КНУ для подальшої реставрації.

Розумію, кожному хочеться потримати в руках шматочок мистецтва, та може навіть залишити його собі. Проте ці шматочки скла — суспільне надбання.

Краєзнавець наголошує, що кожен найменший шматок важливий, адже вітражі створювались з рідкісних видів скла, а для реставрації потрібні тільки автентичні матеріали. Крім того, це частина твору ще живого українського митця, який заслуговує на повагу до своїх робіт.

У Києві розшукують зниклі вітражі геофаку КНУ. Повернути уламки можна, написавши в особисті повідомлення за посиланням. Киян також просять надіслати якісні фотографії вітражів, якщо у когось вони є. Це допоможе фахівцям точніше відреставрувати вітраж.

Нагадаємо, що у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка оголосили про збір коштів на відновлення унікальних вітражів модерністського комплексу біо- і гео- факультетів.

КНУ збирає гроші на ремонт пошкоджених ракетами корпусів: як допомогти